Bugün sizler için Nissan’ın satış rekortmeni modeli Qashqai’nin ikinci neslini mercek altına alacağız.

İlk kez 2006 yılında yollara çıkan ve kompakt crossover segmentinin yaratıcısı kabul edilen Nissan Qashqai, 2013 yılı sonunda tümüyle yenilendi ve güncel görünümüne kavuştu.

Nissan tasarımcıları araç yenilenirken tutucu davranmamış ve son yılların en dinamik tasarımlarından biri ortaya çıkmış. Araç yenilenirken boyutları artmış.

Ön bölüm; şişkin çamurluklar ve uzun motor kaputu ile eskisine göre çok daha güçlü duruyor. Ayrıca bumerang formlu LED gündüz farları çok şık görünüyor. Radyatör ızgarası üzerindeki V formu ise markanın yeni tasarım çizgisini yansıtıyor.

Yan bölümse eskiye nazaran daha oval hatlara sahip. Arka kapı çizgisi bagaj kapağına doğru yükselirken, kapı altlarındaki kabartmalar ile kaslı bir görünüm yaratılmış.

Arka kısımda da büyük değişim göze çarpıyor. Stoplar eskisine göre daha büyük ve uzun tasarlanmış. Bagaj yükleme ağızı ise daha aşağıya taşınmış.

Eski nesil Qashqai çok satsa da iç mekânı hep eleştirilmişti. Bunu dikkate alan Nissan yetkilileri bu kez hem kaliteli görünen hem de modern bir iç mekân tasarlamışlar.

Krom görünümlü plastik kaplamalar ve bazı bölümlerdeki siyah lake kalite hissini artırıyor.

Aracın orta konsolunda dijital bir ekran var. Baz donanımda 5 inç olan bu ekran, test aracımızın donanım seviyesinde 7 inç olarak sunuluyor.

Oldukça yetenekli olan ekran üzerinden müzik ve navigasyon sistemi kontrol edilebiliyor. Ayrıca geri görüş kamerasının ve Nissan güvenlik kalkanının görüntülerini de bu ekranda takip etmek mümkün. Ekranın dokunmatik hassasiyeti ise ortalamalarda.

Nissan Qashqai önde ve arkada yeterli diz mesafesini sunuyor. Araç yenilenirken bagaj hacmi de 20 litre artırılarak 430 litreye ulaşmış.

Test ettiğimiz Nissan Qashqai modelinde Renault’dan alınan 1.6 litrelik turbo dizel motor görev yapıyordu.  Renault R ailesine üye olan bu motor 4000 devirde 130 beygir güç, 1750 devirdeyse 320 nivtonmetre tork üretiyor.

Her devirde canlı olan motorun gücü X-Tronic otomatik şanzımanla ön tekerleklere iletiliyor. CVT teknolojisine sahip bu şanzıman, konfora dönük yapısıyla performansı baltalıyor. Aracın fabrika verilerine göre 0’dan saatte 100 km hıza ulaşması 11.1 saniye sürüyor.

Sakin kullanıldığında ekonomik olan motor, performanslı kullanımlarda şanzımanın da etkisi ile yüksek tüketim ortalaması ile karşımıza çıkıyor. Test boyunca karma kullanımdaki ortalamamız 7 litreydi.

Nissan Qashqai eski modelden daha iyi bir yol tutuşa sahip. Orta sert süspansiyonlar işini fazlasıyla iyi yapıyor. Ancak iş konfora geldiğinde şehir içi yollardaki bozukluklar iç mekâna yansıyor. Yol ve lastik sesi yalıtımı ise başarılı.

Nissan, Qashqai’yi yenilerken tutucu olmamış ve aracın neredeyse her noktasına dokunmuş. Qashqai’nin yeni motorlarıyla başarılı olması kaçınılmaz. Bu segmentte ona rakip olmak zor. Ancak fiyatları yüksek. Özellikle donanım seçenekleri arasında fahiş artışlar göze çarpıyor.

Keyifli sürüşler

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz