Peugeot 407 ve 607’nin yerini alan Peugeot 508 ilk kez 2010 yılında tanıtılmıştı. Markayı D segmentinde temsil eden model geçtiğimiz yıl makyajlanarak güncel yüzüne kavuştu.

Daha modern görünüm sağlamak için ön bölümde keskin hatların kullanıldığı yeni bir radyatör ızgarasına yer verilmiş. Tamponun 2 köşesinde sinyaller ve LED gündüz farları bulunuyor. Farlar köşeli hale getirilirken arka planı da karartılmış.

Yan bölümde önden arkaya doğru uzanan keskin hatlar, makyaj öncesi modelle benzerlik gösteriyor. Araç yandan incelendiğinde motor kaputunun uzunluğu dikkat çekici.

Arka tasarımda değişen stoplar göze çarpıyor. LED teknolojisi ile desteklenen stopların iç deseni pençeyi andırıyor. Aracın bagaj kapağı eskisi gibi 508 logosunun ortasına bastırılarak açılıyor.

İç mekândaki değişim çok kısıtlı. En üstte bulunan eski ekran gitmiş ve yerine 7 inçlik bir ekran gelmiş.

Bu ekran üzerinden müzik sisteminin yanısıra klima ve navigasyon da kontrol edilebiliyor. Dokunmatik hissi ortalamalarda olan ekranın, menüler arası geçişi ise bazen yavaş kalıyor.

Aracın iç mekân malzeme kalitesi yeterli. Bu sınıftaki rakipleriyle boy ölçüşebilecek düzeyde. Peugeot 508’de makyaj öncesinde olduğu gibi head-up display gösterge bulunuyor. Direksiyonun arkasından çıkan saydam bir plastik üzerine navigasyon ve hız bilgileri yansıtılıyor.

Önde ve arkada yeterli diz mesafesi sunuluyor. Arka oturanların baş mesafesi konusunda sorun yaşamaması için tavanın bu kısmı oyuk tasarlanmış. Peugeot 508, 473 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Bu hacim ile en büyük rakipleri Opel Insignia ve VW Passat’ın gerisinde kalıyor.

Test ettiğimiz Peugeot 508 modelinde 1.6 litrelik turbo dizel bir motor görev yapıyordu. Eskiden HDi olarak isimlendirilen bu motor şimdi e-HDi ismini alıyor. Fark ise sisteme adapte edilen start-stop sistemi.

Motor 3600 devirde 115 beygir güç, 1750 devirden itibarense 270 Nm tork üretiyor. Motorun gücü ETG6 ismi verilen tek kavramalı otomatikleştirilmiş bir şanzıman ile iletiliyor. Bu şanzıman eski Auto6R’nin gelişkin bir versiyonu.

Kasılma ve tepki problemi devam eden şanzımanın konforlu kullanımı alışkanlık gerektiriyor. Peugeot kısa bir süre içinde tüm modellerinde kullanmaya başladığı EAT6 tam otomatik şanzımanı, 508 modelinde de kullanacak.

Alt devirlerde ufak bir cansızlık olsa da motor aracı hızlandırmakta zorlanmıyor. Fabrika verilerine göre 0’dan saatte 100 km hıza çıkmak için 11.9 saniyeye ihtiyaç duyuluyor.

Motor en büyük maharetini tasarruf disiplininde gösteriyor. Diğer markaların sistemlerine göre çok daha başarılı çalışan start-stop’un farkını şehir içinde hissediyorsunuz. Yakaladığımız 5.5 litrelik ortalama tüketim Peugeot 508 çapındaki bir araç için gayet başarılı.

Peugeot 508’de yumuşak karakterli bir süspansiyon kullanılmış. Bu sayede konfor düzeyi bazı rakiplerinden daha iyi. Fakat yumuşak süspansiyonlar, hızlı virajlarda belirgin bir yığılma yaşanmasına yol açıyor. Bu durum makyaj öncesi versiyonla aynı.

Peugeot 508 başarılı bir otomobil. Ancak henüz bu segmentte VW Passat ve Opel Insignia ile mücadele edecek güçte değil. Yeni EAT6 şanzımanla çok daha güçlü olacağı kesin. Dolayısıyla konfor ve ekonomi arayanlar için iyi bir tercih olacaktır.

Keyifli sürüşler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz