Mercedes-Benz GLA200 Test Sürüşü – Yorum – Video // ototest.tv

Bugün sizler için Mercedes – Benz’in yeni crossover modeli Mercedes GLA’yı inceleyeceğiz. A ve CLA serileri ile aynı platform üzerinde yükselen GLA, markanın daha geniş kitlelere ulaşma stratejisinin bir ürünü.

Araç, tasarım olarak yeni A Serisi’ne çok benziyor. Bir miktar yerden yüksek olan Mercedes GLA’nın ön bölümünde büyük farları dikkat çekiyor.

Yan bölümde yer alan ütü izleri sportif detaylardan. Tavan rayı da unutulmamış. Arkada ise aracın boyutlarına göre oldukça büyük tasarlanan stoplar göze çarpıyor.

Mercedes-Benz GLA, boyutları ile en büyük rakibi Audi Q3’ten büyük, ancak bir diğer rakibi BMW X1’den küçük kalıyor. Araç, standart A serisine göre 5 cm daha yüksek.

Aracın iç mekânı yine A ve CLA serisinden tanıdık. Malzeme kalitesi tatminkâr. Orta konsolun en üstünde hem çözünürlük hem de işlev anlamında çok da başarılı olmayan bir ekran bulunuyor.

Kokpitte bolca metalik kaplama kullanılmış. Vites kolu, direksiyon kolonuna taşındığı için orta kısımda ve kapı içlerinde çok sayıda geniş göz bulunuyor.

Araçta 3 kollu bir direksiyon kullanılmış. Direksiyon üzerindeki alışılmış Mercedes-Benz kumandaları ile müzik sistemini, yol bilgisayarını kontrol etmek mümkün.

Testini gerçekleştirdiğimiz Mercedes GLA 200 modelinde, 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli bir motor görev yapıyordu. Pek çok Mercedes-Benz modelinde kullanılan bu motor;  5300 devirde 156 beygir güç, 1250 devirden itibarense 250 nivtonmetre tork üretiyor.

Motorun gücü, markanın çift kavramalı, otomatikleştirilmiş şanzımanı ile ön tekerleklere iletiliyor. Alt devirlerde çok ufak bir cansızlık olsa da motor gücünü hissettiriyor.

Aracın fabrika verilerine göre 0’dan saatte 100 km hıza ulaşması için 8.8 saniye geçmesi gerekiyor. Şanzıman düşük hızlarda biraz kararsız kalabiliyor. Ayrıca vites geçişleri de çok hızlı değil. GLA 200’ün test tüketim ortalaması ise 9 litre civarındaydı.

A ve CLA, Mercedes-Benz standartlarına göre çok sert otomobillerdi. Ancak GLA, daha büyük yanaklı lastikleri ve yumuşatılan süspansiyonları ile yeterli konforu sunmayı başarıyor.

Konfor konusundaki kazanımlar, yol tutuşun A serisi kadar direkt ve başarılı olmasını önlemiş. Yine de virajlarda esneme oranı çok değil. Ayrıca elektronik sistemler her koşulda güvenliği sağlıyor.

Mercedes-Benz’in 4MATIC 4×4 sistemi, test aracımızda sunulmuyordu. Aracımız sadece önden çekişliydi. Bu sebeple herhangi bir arazi iddiası da bulunmuyordu.

GLA, başarılı bir araç olmuş. Ancak astronomik sayılabilecek fiyatı üst segmentteki Mercedes-Benz modellerinden bile pahalı. Bu sebeple satış anlamında beklenen performansı yakalaması güç görünüyor.

Keyifli sürüşler.

Mercedes-Benz GLA200 Test Sürüşü – Yorum – Video // ototest.tv” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir