Uzun zamandır gündeminde olan D-Max üretim projesini sonuçlandıran Anadolu Isuzu, ilk yerli pilot D-Max’i 18 Şubat 2014 tarihinde Şekerpınar fabrikasında düzenlenen törenle üretim hattından indirdi. Seri üretimine başlanan yerli D-Max Haziran ayında satışa sunuluyor.
Türkiye, D-Max’in üretildiği ülkeler arasında dünyada yedinci, Avrupa’da ise ilk ülke oldu. Avrupa satış adetleri sıralamasında ise Türkiye; 2013 yılı ve 2014 yılı ilk dört ayında İngiltere’ den sonra ikinci sırada yer alıyor. 2014 yılının ilk 4 ayında Türkiye pick-up pazarında %28 daralma yaşanırken, D-Max pazar payını % 22’ ye çıkarmayı başardı.
Türkiye’de üretilen ilk modern pick-up olan D-Max, dünyanın en çok talep gören pick-up’ların başında geliyor. D-Max’ in İngiltere, Avustralya ve Almanya gibi ülkelerde aldığı sayısız başarı ödülü bulunuyor.
2004 yılından bu yana Türkiye’ye ithal edilen ve bugüne kadar 23 bin adedin üzerinde satılan D-Max’ in hem 4×2 hem de 4×4 çift kabin modellerinin baz ve lüks olmak üzere ikişer versiyonu üretilecek.
D-Max, Türkiye’de seri olarak üretilecek ilk ve tek 1 ton taşıma kapasiteli pick up. Yerli üretim sayesinde Anadolu Isuzu, pazardan gelen talepler doğrultusunda esnek üretim kabiliyetine sahip olacak. Zamanla inovatif yaklaşım ile farklı versiyonlarını üretecek olan Anadolu Isuzu böylelikle ürün gamını genişletmeyi planlıyor.
D-Max üretimi, kamyon fabrikası içinde N serisi üretim hatları paralelinde kurulan karoseri, ana montaj ve trim hatlarında yapılıyor. Sadece montaj değil, kaynak, boya, kataforez kaplama ve tüm kontrol, test işlemlerini içeren A’ dan Z’ ye bir üretim prosesine sahip. D-Max üretim hattı yılda 10.000’ in üzerinde D-Max üretmeye uygun. Bu yılki Pazar koşullarına göre 2014 yılı üretimi 2.000 adet seviyelerinde gerçekleşecek.
Araçlar, 163 beygir güç üreten çift turbolu 2.5 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılacak. Otomatik şanzımanlı V-Cross paketi ve tek kabin versiyonu ise bir süre daha ithal edilmeye devam edilecek.
Yerli D-Max üretimi için 2 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde aracın önemli bir kısmı yerlileştirilerek bu yatırım miktarının çok daha yüksek rakamlara ulaşması planlanıyor.
Üstün arazi performansı, 4×4’ de sınıfının en yüksek (3,5ton) çekme kapasitesine sahip olması, segmentinde sadece ticari araç üreten ve satan kamyon DNA’sına sahip tek marka olması ile dayanıklılık açısından D-Max’i üstün kılan özelliklerden.
Isuzu D-Max tüm paketlerinde standart olarak sunulan ESC (elektronik stabilite kontrolü), TCS (çekiş kontrol sistemi), ABS (kilitlenmeyi önleyici fren sistemi), EBD (elektronik fren dağılımı) ve BAS (panik fren yardım sistemi) gibi aktif güvenlik sistemleri ile kazaları önlemede üzerine düşen görevi maksimum düzeyde yerine getiriyor. Güçlendirilmiş kabin, yaya koruma, sürücü ve yolcu hava yastıkları da pasif güvenliği sağlıyor. 1400 devirde 400 Nm’ ye ulaşan yüksek tork sayesinde yakıt tüketiminde kullanıcısına büyük avantaj sağlıyor. Otomatik vites 4×4 V-Cross ile yapılan noter huzurundaki yakıt testinde ortalama 58 km hızla bir depo ile 1.301 km yol katetmeyi başardı.
Düşük yakıt sarfiyatı, uygun servis maliyetleri, yedek parça tedariği, 2.el değeri, dayanıklı ve güçlü motoru ile kendini kanıtlayan bir model olması, ayrıca Türkiye geneline yayılmış 120 satış sonrası servis noktası , rekabetçi fiyat pozisyonu ile de meraklısını çekiyor.