Bugünkü konuğumuz, üçüncü nesliyle yollarda olan Citroen C4 Picasso.

Markayı MPV segmentinde temsil eden araç; sıra dışı tasarımı, ekonomik motorları ve bol sayıdaki teknolojik donanımı ile geniş ailelerin tercihi olmaya çalışıyor.
5 ve 7 kişilik iki farklı versiyonu olan araç, PSA grubunun, yeni platformu EMP2’yi ilk kullanan modeli olma özelliğine sahip. Yeni platform sayesinde azalan ağırlık, C4’ün daha ekonomik ve daha dinamik bir yapıya kavuşmasını sağlamış.
Konsept bir otomobil gibi görünen ön yüzde farların yapısı ve büyük ön cam dikkatleri çekiyor. Tavanla birleşen ön cam yapısı sayesinde iç mekân gayet ferah. Ancak bu cam, güneşli havalarda sürücünün rahatsız olmasına sebep olabiliyor.
Yan bölümde 17 inçlik alaşım jantlar göze çarpıyor. Bu jant grubuna sadece Intensive donanım ile sahip olabiliyorsunuz. Bir alt donanım seçeneğinde de alaşım jantların standart sunuluyor oluşu, C4 Picasso’ya puan kazandırıyor.
C4 Picasso teknolojik donanımlarıyla iddialı. İç mekândaki devasa iki ekrandan biri 7 inç, diğeri 12 inç boyutunda. Pek çok bilgiye ev sahipliği yapan ortadaki ekran ne yazık ki pratik değil. Örneğin basit bir klima ayarını yapmak için bile bir kaç kez ekrana dokunmak can sıkıcı ve sürüş güvenliğini etkiliyor.
Picasso’nun müzik sistemi 8 gb dahili hafızaya sahip ve her ortamdan müzik aktarımına uygun bir yapıda. Sistemin ses kalitesi, pek çok kullanıcıya yeterli gelecektir.
Daha fazla yer kazanmak için orta konsoldan kaldırılan vites kolu, sinyal kolunun üzerine taşınmış ve kullanımı alışkanlık gerektiriyor.
Bol sayıdaki eşya gözleri MPV’lerin olmazsa olmazı ve C4 Picasso da bu konuda başarılı. Sunulan standart priz çıkışı ise çok işlevsel.
Otomobilin bagaj hacmi 537 litre. Koltuklar standart oturuş pozisyonuna getirildiğinde ise bu alan 630 litreye çıkabiliyor. Model bu değer ile Dacia Lodgy hariç birçok rakibini geride bırakıyor.
C4 Picasso sadece 1.6 dizel motor ile satın alınabiliyor. Peugeot ve Citroen modellerinden de iyi hatırladığımız motor; 3.600 devirde 115 beygir, 1.750 devirde ise 270 nivtonmetre tork değeri sunuyor.
Yeni şasi sayesinde 140 Kg hafifleyen C4 Picasso, 0’dan saatte 100 km hıza 12,3 saniyede ulaşıyor. Yeni ETG6 otomatikleştirilmiş şanzıman ile kombine edilen motorun ortalama yakıt tüketim değeri ise 4 litre olarak belirlenmiş. Bizim ortalama tüketim değerimiz 5.3 litre çıkarken, uzun yolculuklarda 4.4 litre gibi değerleri yakalayabildik.
Yeni şanzıman eskisinden çok da farklı değil, özellikle dik yokuşlarda vites seçmekte zorlanabiliyor, ancak alışma sürecinden sonra Picasso’nun dilini öğreniyorsunuz.
Citroen C4 Picasso konfor odaklı yumuşak süspansiyonlara sahip. Konforlu bir sürüş sağlayan süspansiyonlar otomobilin viraj performansını törpülüyor. Ama bu sizi korkutmasın; zira araç hem limitlerini çok net şekilde belli ediyor hem de ESP sistemi sizi korumak için her an devrede.
Rüzgâr ve yol sesi yalıtımı başarılı olan aracın, motor sesi yalıtımı ise daha iyi olabilirmiş.
Hem önde hem de arkada yolculuk edenlere bol hacim sunan C4 Picasso, ekonomik yapısı, otomatik şanzımanı ve sıra dışı görünümüyle iyi bir seçenek. Bol sayıdaki elektronik sisteme ise kefil olamayız! Keyifli sürüşler.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz